WC tegels

Bijna elke woning of kantoorruimte heeft een betegelde wc. Indien je zowel de wc tegels toepast op de vloer en aan de wand behoud je je wc hygiënisch. Het type toilet tegels is uiteraard smaakgevoelig en heeft ieder zijn eigen kleurstelling of patroon voorkeur. Een wc wordt vaak gezien als een rustgevende ruimte om even tot jezelf te komen in alle rust, je komt er ten slotte iedere dag! Kies hierdoor vaak je gewenste soort wc tegels en maak er je eigen sfeervolle ruimte van. Het aantal vierkante wc tegels is meestal beperkt en hierdoor lopen de kosten van de wc tegels ook niet giga op.

Wat voor soort wc tegels kiezen jullie uit?

Vaak wordt er voor dezelfde vloertegels gekozen in de wc welke ook worden toegepast in de hal, ontvangst hal oftewel gangpad. Hierbij zijn de authentieke portugese tegels, marokkaanse tegels of de oud amsterdamse vloertegels nog steeds erg populair. Maar dat hoeft natuurlijk niet voor degene wie voor een strak moderne uitstraling gaat en wellicht kiest om mozaïek tegels toe te passen als wandtegels toilet

Kleine of grote wc tegels?

Het wc is vaak een niet al te grote ruimte waardoor er veelal geen grote afmetingen wc vloertegels worden toegepast. Door gebruik te maken van kleurtinten en of gepast formaat vloertegels natuursteen of vloertegels keramiek kun je je wc vaak optisch groter laten lijken. Afmetingen welke veelal worden toegepast zijn; 10x10, 20x20, 30x60 of 45x45 centimeter zowel in natuursteen of keramische vloertegels. Wil je echter iets unieks dan is het keramisch parket erg in trend. Of om een gedeelte van je wc aan lichten zijn nog altijd de mozaïek tegels een sublieme toepassing.

wc tegels

Accenten met wandtegels, altijd net de afwerking

Wil je echter geen mozaïek tegels toepassen als wc tegels op bijvoorbeeld de uitbouw van je inbouwreservoir? Overweeg dan eens tegelstroken toe te passen. Tegenwoordig heeft bijna iedere italiaans merk/serie keramisch vloertegels ook tegelstroken oftewel muurstroken waardoor je uiteindelijk een geheel creëert. Welke wc tegels kies jij uit voor je wc?

Het hele assortiment van keramische tegels van tegels33 is geschikt als wc tegels. Toch wordt er meestal gekozen voor kleinere afmetingen als wc tegels omdat het meestal maar een beperkte ruimte is, echter misstaan de grotere formaten ook niet als wc tegels. Wc tegels (vloer) in combinatie met Wc tegels voor de wand, bijvoorbeeld mozaïek tegels kunnen de kleinste kamer van het huis toch een warme, design uitstraling geven.  De meest voorkomende afmetingen voor wc tegels zijn 20x20 centimeter en 30x60 centimeter, maar er kan ook voor grotere afmetingen gekozen worden. Keramisch parket is ook uiterst geschikt als wc tegels, het geeft de wc een ‘warm’ gevoel en is makkelijk te onderhouden. Kies bijvoorbeeld voor keramisch parket eiken of grijs keramisch parket voor een sublieme eindresultaat.

Onderhoud

Zowel de keramische Wc tegels voor de vloer, als de Wc tegels voor de wand zijn makkelijk te onderhouden met HMK R57 tegelreiniger. De keramische wc tegels blijven jaren goed met de tegelreiniger. Keramische wc tegels nemen geen vocht op en zo kunnen er geen blijvende vlekken ontstaan in de wc tegels. Als voorstrijkmiddel in vochtige ruimtes kan het best Botament D11 diepgrond gebruikt worden. Dit omdat wc tegels stabiel moeten liggen zodat de vloertegels niet krom gaan staan.