Tegels houtlook

Tegels houtlook oftewel keramisch parket creëert een warme uitstraling in huis, omdat het de originele heerlijkheid heeft van echt hout maar toch keramisch is dus gemakkelijker in het schoonmaken. Tegels houtlook is tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van echt hout. Met vloertegels houtlook is de schoonmaak van de vloer een stuk makkelijker dan bij echt hout, de vloer blijft kwalitatief hoog door de jaren waar een echt houten vloer om de zoveel jaar opgeschuurd moet worden. Zelfs een wijnvlek bijvoorbeeld kun je weken laten liggen op keramisch parket en het er dan afvegen zonder dat het een vlek achterlaat. Dit in tegenstelling tot een houten vloer waar de wijn in het hout zou trekken en voor een blijvende vlek zou zorgen.

Tegels houtlook banner

Tegels houtlook is beknopt gezegd:

  • Makkelijk te onderhouden
  • Bijna niet van echt hout te onderscheiden
  • Sfeer van echt hout en warme uitstraling
  • Doorstaat de tijd en heeft na jaren nog steeds dezelfde kwaliteit als voorheen
  • Neemt geen vocht op

Tegels houtlook in de door jouw gewenste maat!

De meest voorkomende maten voor tegels houtlook zijn 20x120 centimeter en 30x120 centimeter. 30x180 centimeter komt de laatste tijd ook steeds meer voor bij houten tegels of keramisch parket. Een mooi voorbeeld daarvan is de Nuovocorso Kauri collectie. Het unieke aan 30x180 centimeter van Nuovocorso is dat de vloertegels half om half verlegd kunnen worden. Dit houdt in dat de naad van het keramisch parket op precies de helft van volgende rij vloertegels te plaatsen is. Bij andere merken dienen de tegels houtlook op 20 a 30 centimeter te worden verlegd. Plaats de tegels houtlook ook als tegels wand. Een unieke en sublieme look.

Een ander groot voordeel van tegels houtlook is dat het ideaal te combineren is met vloerverwarming, zelfs als hoofdverwarming.  Ook in de badkamer is tegels houtlook geschikt omdat natte ruimtes geen probleem zijn. De plaatsing van tegels houtlook is hetzelfde als voor andere keramische tegels, voegmortel is dus nodig. Over het algemeen wordt aangeraden om een bijpassende voegkleur te pakken, de voegmortel van Botament is hier geschikt voor. Bekijk ook eens ons aanbod van natuurstenen vloer, betonlook vloertegels, vloertegels natuursteen look, portugese tegels en terrazzo vloertegels.