Keramische tegels zijn erg populair geworden door de jaren heen, dit is niet zomaar, want door de productietechnieken die alsmaar verbeterd worden is het verschil tussen natuursteen en keramisch minimaal. Keramische tegels zijn een goed en betaalbaar alternatief voor natuursteen.

Keramisch parket de populairste tegels van dit moment?

Het keramisch parket is uitgegroeid tot een waar fenomeen, dat heeft te maken met een paar zaken. Het keramisch parket is bijna niet te onderscheiden van een houten vloer en als je moet kiezen tussen een houtenvloer of keramisch parket is het voor velen een eenvoudige keuze. Dit komt omdat je met het keramisch parket niet tot nauwelijks onderhoud nodig hebt en de kleurstelling van de tegel jarenlang hetzelfde blijft, dit in tegenstelling tot de houten vloer die een jaarlijks onderhoud nodig heeft en de kleur naar enkele jaren beginnen te vervaardigen.

De voordelen en nadelen van de keramisch tegels

Ze zeggen dat elke voordeel zijn nadeel heeft, dit is niet anders bij de keramisch tegels. Wij streven erna om iedereen zo goed mogelijk te helpen en daarom is eerlijk zijn een belangrijk aspect bij ons. Wij verkopen jou liever geen commercieel verhaaltje maar we leggen de feiten op tafel, zodat wij samen de beste keuze kunnen maken voor jouw situatie. Zie hieronder de voor- en nadelen van de keramische tegels. 

Voordelen

- Eenvoudig schoon te maken en te reinigingen
- Voordeliger dan natuursteen
- Comfortabel. Ideaal te combineren met vloerverwarming
- Lange levensduur doordat de keramische tegels slijtvast zijn
- Beschikbaar in diverse afwerkingen (o.a. gepolijst, antislip etc.)
- Verschillende maatvoeringen 

Nadelen

- Speciale eisen voor de verwerking.
- De verwerking is prijziger in tegenstelling tot andere tegels
- Niet zo stroef als een natuursteen tegel
- Tegelvloer voelt kouder aan als laminaat of houtenvloer