De meeste badkamers in Nederland zijn betegeld met keramische tegels, en dat is natuurlijk niet zonder reden. Deze tegels zijn erg eenvoudig schoon te maken en waterdicht. Bij Tegels33 vind je keramische tegels in de meest prachtige kleuren, formaten en soorten. Veel keramische tegels zijn niet of nauwelijks van natuursteen te onderscheiden. Waar hoe vind je nu eigenlijk net die perfecte badkamertegels?

Het is van belang om met meerdere zaken rekening te houden, natuurlijk welke kleur en formaat je het mooiste vind, maar ook andere zaken zoals de stroefheid. Welke kleur je het mooiste vind is natuurlijk vooral een kwestie van smaak, maar tegenwoordig zijn antraciet tegels erg populair. Het ideale formaat is deels afhankelijk van je smaak, maar ook van de ruimte. In een kleine ruimte is het niet handig om met een heel groot, of juist een heel klein formaat tegels te gaan werken, aangezien de ruimte dan optisch kleiner kan ogen.

Je wilt natuurlijk niet uitglijden in je badkamer, vandaar is het belangrijk om naar de stroefheid van een tegel te kijken. Omdat de tegels vaak nat worden in een badkamer is verstandig om een tegel met een hoge R-waarde aan te schaffen.  Een hoge R-waarde geeft aan dat een tegel slipbestendig is. Wij adviseren in een badkamer een minimale R-waarde van 9 toe te passen.

Wil je vloerverwarming toe passen in je badkamer in combinatie met keramische tegels? Dat kan! De keramische tegels in ons assortiment zijn allemaal te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Zo zorg je niet alleen voor een schitterende tegelvloer, maar ook nog eens voor een vloer met een aangename temperatuur.

Natuurlijk kun je ook meerdere soorten tegels combineren, met een combinatie van verschillende tegelsoorten, meerdere kleurstellingen, of meerdere formaten zorg je voor een uniek maar vooral ook smaakvol effect. Door goed te combineren komen de tegels vaak nog beter tot zijn recht! Zo steekt de ene kleur misschien af bij een andere kleur, wat er voor zorgt dat de beide kleuren er nog meer uitspringen.

Kijk gerust eens rond in ons uitgebreid assortiment op onze webshop, of kom een keertje inspiratie op doen in onze showroom!